Benieuwd wat contractlogistiek is? Lees het hier!

Benieuwd wat contractlogistiek is? Lees het hier!

Nederland is groot in logistiek. Nederland importeert en exporteert veel en dat draagt bij aan het belang van de logistieke sector. In dit artikel bespreken we eerst kort wat we onder logistiek verstaan. Vervolgens gaan we in op logistiek per contract.

Wat is logistiek

Met logistiek bedoelen we alle werkzaamheden, die zijn gerelateerd met het vervoer en de opslag van goederen en grondstoffen. Ook gassen en vloeistoffen vallen daaronder. Er worden tal van vervoermiddelen voor transport gebruikt en het hangt van de situatie af welk middel het beste is. Niet alleen vallen hieronder schepen, vliegtuigen en vrachtauto’s, maar ook bijvoorbeeld bestelbussen en motorfietsen. De opslag van goederen en grondstoffen valt mede onder logistiek. Magazijnen vormen de buffers in het logistieke proces en worden ook gebruikt om over te gaan naar een ander vervoermiddel. Op grote afstanden worden bijvoorbeeld vrachtauto’s gebruikt, maar voor de aflevering zou er voor een bestelbusje kunnen worden gekozen. In magazijnen kunnen ook bijvoorbeeld producten worden verpakt en geëtiketteerd.

Wat houdt contractlogistiek in

Bedrijven besteden vaak (een deel van) de logistiek uit. Met een dienstverlener wordt dan een contract getekend. Dat wordt contractlogistiek genoemd. Er zijn in Nederland tal van dienstverleners die dat aanbieden. Ze kunnen zich concentreren op een specifiek onderdeel, bijvoorbeeld de opslag van goederen, wat warehousing wordt genoemd. Als je zoekt op het web met warehousing nederland zal je veel dienstverleners op dat gebied tegenkomen. Door hun omvang en focus werken logistieke bedrijven normaliter met lagere kosten dan een productiebedrijf. De kosten kunnen een belangrijke reden van uitbesteding zijn. Maar een onderneming kan zich bijvoorbeeld ook willen concentreren op andere aspecten van het ondernemen, zoals online verkoop en marketing. Dan kan het uitbesteden van wat e-fulfilment wordt genoemd, wenselijk zijn. Ook nu is er genoeg informatie te vinden op het web. Vervang dan in warehousing nederland het eerste woord door e-fulfilment.

Translate »